Atalante groep

Atalante verwijst naar een mythe. Een mythe die ons vertelt over hoe talenten tot ontwikkeling kunnen komen, waardoor we worden wie we zijn.

De Atalante groep op De Vlinder bestaat uit leerlingen van groep 3 tot en met 8, die verrijking van de lesstof nodig hebben. De kinderen maken grote denkstappen waardoor zij de lesstof sneller eigen maken. Zij hebben minder tot geen herhaling nodig waardoor er tijd overblijft om lesstof te verrijken. 

De verrijking bestaat uit twee onderdelen.

1.   Verdieping: het aansluiten op de basisstof en het reguliere curriculum. De opdrachten zijn uitdagender.
2.   Verbreding: het uitbreiden van het reguliere curriculum.

Op De Vlinder werkt de Atalante groep aan uitdagende opdrachten vanuit de methode Levelwerk. Deze opdrachten maken zij veelal samen en in de eigen groep. Daarnaast bieden wij de Atalante groep verbreding aan in de vorm van schaken, filosofielessen en lessen onderzoekend leren.

leren leren

Om de week wordt er geëvalueerd en gereflecteerd buiten de klas met de coördinator (hoog)begaafdheid. De leerlingen denken na over hun inzet, motivatie, planning en leerdoelen. De coördinator (hoog)begaafdheid geeft eventueel passende opdrachten mee aan de leerlingen die zij in de klas kunnen uitvoeren. Daarnaast geeft de coördinator tips voor in de klas en doet suggesties aan de leerkrachten.

naam Atalante

De Atalante is een vlindersoort, deze vlinder staat symbool voor ontwikkeling. Atalante is daarnaast een Griekse mythe waar we de volgende kernwaarden uit kunnen halen:

  • Talenten ontwikkelen
  • Begeleiding krijgen
  • Doorzetten
  • Presteren
  • Balans vinden
  • Zelfkennis